Eşarj, zamlı yeni Ekim ayı fiyat tarifesini paylaştı!

Türkiye’nin pek çok noktasında elektrikli otomobil şarj hizmeti veren Eşarj, Ekim ayındaki güncel şarj tarifesini açıkladı. Şirket tarafından yapılan paylaşımlara göre hem hızlı DC şarj hem de AC şarj ücretlerine çeşitli oranlarda zam yapıldı. İşte karşınızda Eşarj markasının güncel Ekim ayı fiyat tarifesi:

Şarj TipiEski FiyatlarYeni Fiyatlar
60 kW üzeri güç sağlayan tüm DC Soketler7.79 TL/KWh9.48 ₺/kWh
60 kW‘a kadar güç sağlayan tüm DC Soketler7.32 TL/KWh8.98 ₺/kWh
22 kVA‘a kadar güç sağlayan tüm AC Soketler6.18 TL/KWh7.48 ₺/kWh

Şimdilik Eşarj şirketinin ardından Ekim ayı fiyat tarifesiyle ilgili diğer markalardan herhangi bir adım gelmedi. Ancak genel olarak baktığımızda fiyatların yaklaşık 1.5 ₺’lik bir artış gösterdiğini görüyoruz. Eskiden DC şarj için vermemiz gereken ücreti artık 22 kW’a kadar güçleri destekleyen soketler için vermemiz gerekecek.

Son zamanlarda elektrikli otomobillere artan talebin sebepleri arasında şarj tarifeleri de yer alıyor. Zira akaryakıt fiyatlarının oldukça artmasıyla birlikte elektrikli otomobilleri dışarıdan şarj etmek içten yanmalı modellere kıyasla daha uyguna geliyor. Ev tarafında ise içten yanmalı modellerle elektrikli otomobiller arasındaki maliyet fark bazı durumlarda 10 kata kadar çıkabiliyor. Yeni zamlarla birlikte her ne kadar fiyatlar artsa da hala elektrikli otomobil şarjı akaryakıta kıyasla daha hesaplı oluyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu