Ford, elektrikli F-150 Lightning’in üretimini durdurabilir!

Amerikan otomobil üreticisi Ford, F-150 Lightning modeline karşı azalan talep nedeniyle elektrikli aracın üretimini durdurabilir.

Şirketin Michigan fabrikasındaki pick-up bölümündeki çalışanlarının yetkilisi tarafından gönderilen son mektuba göre şirket, fabrikadaki F-150 Lightning vardiyalarını iptal ederek daha fazla içten yanmalı pick-up üretmeyi planlıyor. Tamamen elektrikli pick-up modelinin satışlarına 18 ay öncesinde başlandığında her ne kadar talep iyi olsa da şu anda gözle görülebilir bir şekilde düşüş yaşanıyor. Yetkili tarafından yazılan mektupta “Satışların düştüğünü anlamamız için roket bilimcisi olmamıza gerek yok.” ibaresine yer verildi.

The Wall Street Journal tarafından iddialar sonrasında Ford ile gerçekleştirilen görüşmelerde marka, mektupla ilgili iddiaları yalandı. Şirket, çeşitli kalite kontrolleri ve tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar sebebiyle kısa dönemli vardiya değişiklikleri olabileceğini belirtti. Bu sebepler neticesinde şirketin 700 çalışanın vardiyaya ara verdiğini söyledi.

Amerikan otomobil üreticisi F-150 Lightning modelinin satışa sunulmasının ardından üretim planlarını ikiye katladı ve yıllık 150.000 adetlik bir üretim hedefi duyurdu. Ancak şirket tarafından rapor edilen bilgilere göre 3. çeyrekte aracın ABD’deki satışları yüzde 45.8 oranında düşüş gösterdi. Düşüş, markanın Temmuz ayında 10.000 dolara varan bir indirim yapmasına rağmen devam etti.

Şu anda Ford, 2024 yılının sonuna kadar yıllık 600.000 adet tamamen elektrikli otomobil üretmek istiyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu