iPad Mini 7, 120Hz ProMotion ekrana sahip olmayacak!

Amerikan teknoloji devi Apple, bir sonraki nesil iPad Mini 7 modelinde 120Hz ProMotion ekran teknolojisini sunmayı planlamıyor.

X üzerinden @Tech_Reve tarafından yapılan paylaşıma göre önümüzdeki dönemde tanıtılacak olan yeni iPad Mini 7 modelinde 120Hz bir ekran bizlerin karşısına çıkmayacak. Eylül 2021’de tanıtılan cihazın ekranında 60 Hz olması sebebiyle çeşitli sıkıntıların yaşanmasının ardından markanın yeni modelde 120Hz teknolojisine geçebileceği düşünüldü. Zira mevcut iPad modelinde ekranın iki tarafında farklı bölümlerin yer alması durumunda bir tarafın daha hızlı bir şekilde yanıt verdiği gözüküyor. Bu da görsel olarak kullanıcılara rahatsızlık veriyor.

Her ne kadar Apple LCD ekrana sahip olan iPad modelleri için bunun olabileceğini belirtse de Mini modelinde ekranın küçük olması sebebiyle bu tarz olaylar daha fazla dikkat çekebiliyor. Geçen yıl Güney Koreli kaynaklar yeni nesil iPad Mini’de Samsung tarafından sağlanacak 120Hz’e kadar yenileme hızı sunan bir ekranın yer alacağı belirtilse de durum pek öyle gözükmüyor. Pek çok kaynak yeni nesil iPad Mini’de ufak güncellemelerin karşımıza çıkacağını belirtiyor. Bu da işlemci ve kamera tarafında çeşitli değişikliklerin olacağı anlamına geliyor.

Şimdilik cihazın ne zaman tanıtılacağı net olarak belli olmasa da son edinilen bilgilere göre kısa bir süre içerisinde iPad Mini 7’nin tanıtımı gerçekleşecek ve müşterilerle buluşacak. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu