iPhone 15 serisinin satış başarısı beklentileri karşılamadı!

Geçtiğimiz ay tanıtılan yeni iPhone 15 serisinin standart modellerinin satış başarısı şirketin beklentilerini karşılamadı.

Jeff Pu tarafından aktarılan bilgilere göre iPhone 15 ve 15 Plus modellerinin satış sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki iPhone 14 satışlarının gerisinde kaldı. Her ne kadar kullanıcılar arasında iPhone 15 Pro Max en çok tercih edilen model olsa da standart modeller için olan talepte düşüşler yaşandı. Pu tarafından bildirilenlere göre dünya genelindeki mağazalarda Pro modellerinin bulunabilirliği azken standart modellerinin bulunabilirliği konusunda satışların az olması sebebiyle sıkıntı yaşanmıyor.

Buna ek olarak Apple, Çin tarafında da çeşitli sıkıntılar yaşıyor. Zira 2023’ün ilk yarısında iPhone modellerinin yüzde 22’si Çin’de satıldı. Ancak satışlar yaklaşık yüzde 4.5 oranında düşüş gösterdi. Bu durum yaklaşık 12 milyon satışın kaybolduğu anlamına geliyor. Bunun sebepleri arasında Huawei’in son dönemlerde yaptığı yeni atılımlar yer alıyor. Zira şirket, son zamanlarda tanıttığı Mate 60 gibi modellerle beklenenden daha iyi satışlar gerçekleştiriyor.

Çin dışında diğer pazarlarda ise büyük sıkıntılar bulunmuyor. Özellikle marka, önümüzdeki yıl tanıtılacak olan iPhone 16 serisiyle birlikte sıkıntıların üstesinden gelmeyi umut ediyor. Pu tarafından aktarılanlara göre yeni iPhone 16 serisinin tüm cihazlarında A18 işlemcileri yer alacak ve 48 MP’lik ultra geniş açılı yeni bir lens bizlerin karşısına çıkacak. Seriye dair daha fazla ayrıntı önümüzde dönemde ortaya çıkacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu