Kia, yeni elektrikli küçük crossover konseptini tanıttı: EV3!

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, EV günü etkinliği kapsamında yeni EV3 küçük crossover konseptini duyurdu.

Şirket tarafından düzenlenen etkinlikle birlikte tanıtılan Kia EV3 konseptine baktığımızda EV9’a oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Ön tarafta yer alan ince LED far grubu ve köşeli hatlar aracın daha heybetli gözükmesine yardımcı oluyor. Kübik formdaki jantlar ve çamurluklar sayesinde model daha büyük gözüküyor. Arkaya geldiğimizde ise bizleri köşelere kadar uzanan ince stop grubu karşılıyor. Arka camın diğer modellerin aksine biraz daha küçük olduğunu söyleyebiliriz.

İç mekana geçtiğimizde de bizleri EV9’dan bazı izler karşılıyor. Bütünleşik bir şekilde konumlandırılan dijital gösterge panelinin ve multimedya ekranının dışında herhangi bir fiziksel düğme yer almıyor. Ergonomik koltuklar ve gözü yormayan tasarım sayesinde aracın içi oldukça minimalist gözüküyor. Kullanılan renkler ve camların büyük olması sebebiyle geniş bir kabin karşımıza çıkıyor.

  • Kia, yeni elektrikli küçük crossover konseptini tanıttı: EV3!
  • Kia, yeni elektrikli küçük crossover konseptini tanıttı: EV3!
  • Kia, yeni elektrikli küçük crossover konseptini tanıttı: EV3!
  • Kia, yeni elektrikli küçük crossover konseptini tanıttı: EV3!

Teknik tarafa gelirsek araçta diğer elektrikle çalışan aletleri de şarj etmenize olanak sağlayan V2L teknolojisi sunulacak. Hyundai‘nin E-GMP platformu üzerine inşa edilecek olan modelin EV6 ve EV9’da olduğu gibi 800 voltluk bir mimariye sahip olup olmayacağına dair henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor. Güç üniteleriyle ilgili detaylar bilinmese de aracın boyutlarının Niro civarında olacağını söyleyebiliriz. Araç ilerleyen dönemlerde seri üretim versiyonuyla bizlerin karşısına çıkacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu