McLaren, tamamen elektrikli süper otomobiller için tarih verdi!

İngiliz otomobil üreticisi McLaren, tamamen elektrikli süper otomobillerin 2030’a kadar karşımıza çıkmayacağını açıkladı.

McLaren CEO’su Michael Leiters ile gerçekleştirilen son röportaja göre marka, önümüzdeki kısa vade içerisinde tamamen elektrikli bir süper otomobil piyasaya sürmeyi düşünmüyor. Leiters, yaptığı açıklamalarda tamamen elektrikli bir süper otomobili tanıtmaları için batarya teknolojilerindeki gelişmelerle birlikte hafiflemeleri ve iyi bir menzil sunabilmeleri gerekiyor.

Dubai’de basın yetkilileriyle gerçekleştirdiği bir konuşmada Leiters, hafifliğin McLaren modelleri için olan önemine dikkat çekti. CEO, ağır otomobillerin sürücülere iyi bir keyif sunamayacağını ve müşterilerle araç arasında kopukluğa sebep olacağını belirtti. Ayrıca açıklamasında şunu söyledi: “Ben bu teknolojinin tamamen elektrikli gerçek McLaren süper otomobilleri için bu on yılın sonundan önce hazır olacağını düşünmüyorum.”

McLaren CEO’su geçtiğimiz Ağustos ayında da yaptığı röportajda aynı doğrultuda bilgiler paylaştı. Anlaşılan şu anda McLaren için tamamen elektrikli süper otomobiller önündeki en büyük etken batarya teknolojileri. Zira bataryaların oldukça ağır olması ve çok hızlı kullanımlarda çok az bir menzil sunabilmesi elektrikli spor otomobillerin karşımıza çıkması için biraz daha beklememize neden olacak. Şirketin gelecek planlarına bakarsak ilerleyen dönemlerde bizleri daha çok şarj edilebilir hibrit modeller karşılayacak. Bu sayede İngiliz otomobil üreticisi her ne kadar tamamen elektrikli bir model üretmese de elektrik destekli araçlarla karşımıza çıkacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu