Meta, reklamsız Facebook ve Instagram aboneliği sunacak!

Sosyal medya devi Meta, ilerleyen dönemlerde kullanıcıların reklamsız bir şekilde Facebook ve Instagram uygulamalarını kullanabilmeleri için abonelik planı sunmayı planlıyor.

The Wall Street Journal tarafından yapılan açıklamaya göre Meta, şimdilik reklamsız Facebook ve Instagram aboneliklerini Avrupa kıtasında sunmayı planlıyor. Bu plan sayesinde kullanıcılar, aylık 17 dolarlık bir ödeme gerçekleştirecek ve bu sayede uygulama içerisinde herhangi bir reklamla karşılaşmayacaklar. Bu hamle sayesinde marka, Avrupa Birliği’nin yeni regülasyonlarına da uymuş olacak.

Zira AB, son zamanlarda Meta‘yı kişiselleştirilmiş reklamlar için kullanıcıların izin almaya zorluyor. Bu sistemle birlikte Meta, kullanıcılara kişiselleştirilmiş reklamları isteyip istemediklerini abonelikle birlikte soracak. Kabul etmeyen kişiler aylık 17 dolarlık bir ödeme gerçekleştirerek sisteme dahil olmazken ücretsiz kullanıcılar bu şartları kabul etmiş olacak.

Şu anda pek çok farklı sosyal medya platformu da kullanıcılarına reklamsız abonelikler sunuyor. Örneğin YouTube, aylık 29.99 ₺ karşılığında reklamsız bir seçenek sunuyor. Bu sayede kullanıcılar, herhangi bir şekilde reklamlar karşılaşmıyorlar ve rahatlıkla platformlar üzerinde gezinebiliyorlar. Şimdilik ayrıntılar bilinmese de regülasyonlar sebebiyle abonelik sisteminin sadece Avrupa’da sunulması planlıyor. Çünkü şirket, reklamlarla birlikte oldukça büyük bir gelir elde ediyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Siz olsanız reklamsız Facebook ve Instagram kullanabilmek için aylık 17 dolarlık bir ödeme gerçekleştirir misiniz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu