MPV modası geri mi geliyor? Volvo EM90 ortaya çıktı!

İsveçli otomobil üreticisi Volvo’nun tamamen elektrikli EM90 minivan modelinin tasarımı tanıtım öncesinde paylaşıldı. 

Çin’in Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından paylaşılan görsellere baktığımızda aracın daha öncesinde satışa sunulan ve teknik kardeşi olan Zeekr 009’a benzediğini söyleyebiliriz. Aracın sütunları, kapı kolları ve aynaları benzer gözüküyor. Ön tarafta ve arka stoplarda bizleri değişiklikler karşılıyor. Ön bölümde yeni elektrikli Volvo modellerindeki benzer bir tasarım ve far grubu karşımıza çıkıyor. Araç önden oldukça sportif gözüküyor. 

Arka tarafa geçtiğimizde de bizleri pek çok farklı benzerlik karşılıyor. Ancak yeni stop grubuyla birlikte araç şık gözüküyor. Modelde binek Volvo modellerinden de çeşitli izler bulunuyor. Teknik tarafa gelirsek MIIT tarafından paylaşılanlara göre yeni EM90 5206 mm uzunluğa, 2024 mm genişliğe, 3205 mm aks mesafesine ve 1859 mm yüksekliğe sahip olacak. 19-20 inç boyutundaki jantlar ve 6 kişilik bir oturum düzeniyle alınabilecek olan elektrikli model 2.763 kg ağırlıkla karşımıza çıkacak.

Her ne kadar Geely’nin lüks araç firması 009 modelini 2 + 2 düzeniyle sunsa da Volvo’yla ilgili net bir bilgi elimizde bulunmuyor. MIIT verilerine göre araç 272 beygir güce sahip tek bir elektrik motoruna sahip olacak ve arkadan itişli olarak satılacak. Her ne kadar Zeekr 009’da 543 beygir güç üretebilen ve 0-100 km/s hızlanmasını sadece 4.5 saniyede tamamlayabilen çift motorlu bir versiyon da sunulsa da Volvo EM90 modelinde de bu tarz bir ünitenin sunulup sunulmayacağına dair net bir bilgi bulunmuyor. 

Her ne kadar bataryadan bahsedilmese de Zeekr 009’da CATL tarafından geliştirilen bir lityum-nikel-manganez-kobalt batarya yer alıyor. 140 kWh’lik batarya sayesinde model, CLTC verilen göre 822 kilometre menzil sunabiliyor. Ayrıca 702 km menzil sunabilen 116 kWh’lik bir batarya da sunuluyor. 

Yeni Volvo EM90, 12 Kasım’da gerçekleştirilecek etkinlikle birlikte tanıtılacak ve Çin’de ön siparişe açılacak. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu