Nissan’dan yeni elektrikli spor otomobil konsepti: Hyper Force!

Japon otomobil üreticisi Nissan, tamamen elektrikli Hyper Force spor otomobil konseptinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Şirket tarafından Japonya Mobilite Fuarı kapsamında tanıtılan yeni Hyper Force konseptine baktığımızda aracın 2007’de tanıtılan GT-R R35’in gelecekteki hali gibi gözüktüğünü söyleyebiliriz. Oldukça agresif hatlara, ince far grubuna, büyük bir kanada, kelebek kapılara ve yuvarlak stoplara sahip olan model, dışarıdan oldukça dikkat çekici gözüküyor. Ön bölümde yer alan köşeli tampon grubu, arka difüzör ve pek çok ayrıntıyla birlikte araç, şirketin geleceğini ön izlememize yardımcı oluyor.

Karbon tekerleklere sahip olan modelin şimdilik seri üretime geçip geçmeyeceğine dair net bir bilgi bulunmuyor. Ancak seri üretim versiyonunda ağırlık sebebiyle daha az parçanın bulunacağını düşünüyoruz. İç mekana geçtiğimizde ise bizleri oyunlardan fırlamışa benzeyen bir tasarım karşılıyor. Oldukça fütüristik bir tasarıma sahip olan kabinde pek çok farklı ambiyans aydınlatması ve çeşitli ekranlar bulunuyor. Araç, yarış odaklı olması sebebiyle dikdörtgen bir direksiyonla karşımıza çıkıyor. Hyper Force konseptinin GT-R’in bir ön izlemesini olduğuna dair bir kanıt da sürüş modlarında bizleri karşılıyor. Nissan, aracın R (Racing) ve GT (Grand Touring) modlarına sahip olduğunu belirtti.

Nissan tarafından aktarılanlara göre araçta katı hal pilleri yer alıyor ve model, toplamda 1.360 beygir güç üretebiliyor. 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip olan konseptin diğer ayrıntıları ise henüz bilinmiyor. Şimdilik aracın olası seri üretim versiyonunun ne zaman karşımıza çıkacağına dair net bir bilgi bulunmuyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu