Samsung Galaxy S24 serisinin performans verileri belli oldu!

Önümüzdeki dönemde tanıtılacak olan Samsung Galaxy S24 serisinde kullanılacak işlemcilerin performans verileri ortaya çıktı.

Yapılan paylaşımlar sonucunda gerçekleştirilen Geekbench testlerinde Exynos 2400 işlemcisine sahip Galaxy S24 Plus tek çekirdekte 2.067 puan, çoklu çekirdekte ise 6.250 puan aldı. Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisine sahip olan Galaxy S24 Ultra ise performans testi sonucunda tekli çekirdekte 2.234 puan, çoklu çekirdekte ise 6.807 puan aldı. Genel olarak sonuçları kıyaslarsak arada performans konusunda net bir şekilde farklılığın olduğu gözüküyor. Ancak şunu söyleyebiliriz ki Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisine sahip olan Galaxy S24 Ultra, Galaxy S23 Ultra’ya kıyasla yaklaşık yüzde 30 oranında daha iyi bir performans sunacak.

Şirket diğer yıllarda da olduğu gibi bu yılda da yeni Galaxy S24 serisini farklı pazarlarda farklı işlemcilerle sunmayı planlıyor. Bu sebeple bölgeden bölgeye göre cihazların performansı konusunda farklılıklar olacak. Sonuç olarak kıyaslarsak geçtiğimiz haftalarda tanıtılan yeni iPhone 15 Pro Max, A17 Pro işlemcisiyle Geekbench testinde tekli çekirdekte 3.004 puan, çoklu çekirdekte ise 7.770 puan almayı başardı. Bu da cihazlar arasında performans konusunda farklılık olduğunu bizlere gösteriyor.

Şimdilik yeni Samsung Galaxy S24 ailesinin tanıtımı tarihi net olarak belli olmasa da 2024’ün başlarında cihazların tanıtımı gerçekleşecek. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu