Skoda, yeni Superb için eskiz çizimlerini paylaştı!

Çekyalı otomobil üreticisi Skoda, yeni nesil Superb için bazı eskiz çizimlerini paylaştı.

Şirket tarafından yapılan paylaşıma göre Skoda, yeni nesil Superb’in tanıtımını 2 Kasım’da gerçekleştirecek. Şirket, tanıtım öncesinde aracın hem sedan hem de station wagon versiyonlarına ait eskiz çizimlerini yayınladı. Genel olarak Superb modelinin eskiz çizimlerine baktığımızda yeni nesil Skoda modellerinden izler görüyoruz. Ön bölümde bizleri yenilenen far grubu ve ızgara karşılıyor. Arka bölümde yeni stoplar yer alıyor.

Aktarılanlara göre model, eskisine kıyasla daha uzun ve daha dar olacak. Her ne kadar şirket değişikliği yeni nesil olarak adlandırsa da tasarıma baktığımızda biraz makyaj gibi gözüktüğünü söyleyebiliriz. İç mekana geçtiğimizde ise bizleri yeni bir tasarım karşılıyor. Skoda Kodiaq’takine benzer olan kabinde 10 inç boyutundaki dijital gösterge paneli ve 13 inç boyutundaki multimedya ekranı öne çıkıyor. Yenilenen tasarımla birlikte artık vites kolu direksiyonun arkasında yer alıyor ve orta bölümde daha ferah bir alan bizleri karşılıyor. Her ne kadar araç oldukça dijitalleşse de hala klima kumandaları bulunuyor ve kumandalara çeşitli özellikler atanabiliyor.

Teknik tarafa gelirsek yeni nesil Skoda Superb’in dizel, benzinli ve şarj edilebilir hibrit olarak satılmasını bekliyoruz. Standart modellerde 7 ileri DSG karşımıza çıkacakken elektrikli modellerde 6 ileri DSG şanzıman karşımıza çıkacak. Özellikle Passat’ın sedan versiyonunun üretiminin sona ermesinin ardından yeni nesil Superb ile birlikte sedan piyasası ayakta kalmaya devam edecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu