Stellantis, Çinli otomobil üreticisi Leapmotor’a ortak oldu!

Dünyaca ünlü otomotiv grubu Stellantis, yaptığı açıklamayla birlikte Leapmotor şirketine ortak olduğunu duyurdu.

Stellantis tarafından paylaşılanlara göre şirket, 1.5 milyar euroluk anlaşmayla birlikte Çinli otomobil üreticisi Leapmotor’un yüzde 21’ini satın aldı. Bu satın almayla birlikte Stellantis’in liderliğinde yeni bir şirket (Stellantis %51, Leapmotor %49) daha kurulacak ve Leapmotor, Avrupa faaliyetlerinde Stellantis ile çeşitli iş birlikleri gerçekleştirecek. Ayrıca Stellantis de doğrudan bir şekilde Çinli otomobil üreticisinin teknolojilerine ve araçlarına erişim sağlayacak.

Şimdilik şirketler tarafından Leapmotor‘un Avrupa’daki faaliyetleriyle ilgili bir plan açıklanmadı. Ancak tahminlere göre T03, C01 sedan ve C11 SUV modellerine sahip olan şirket, 2024’ün sonlarına doğru Avrupa’da aktif bir şekilde yer alacak. Stellantis CEO’su Carlos Tavares, açıklamalarında şunları söyledi:

“Çin’deki yetenekli elektrikli araç start-up’ları arasında konsolidasyon ortaya çıktıkça Leapmotor gibi verimli ve çevik yeni nesil EV oyuncusunun Çin’deki ana akım segmentlere hakim olacağı giderek daha belirgin hale geliyor. Bizimkine benzer önce teknoloji odaklı, girişimci zihniyete sahip, en etkileyici yeni EV oyuncularından biri olan Leapmotor’un küresel genişleme planlarını desteklemede öncü bir rol üstlenmenin zamanının geldiğine inanıyoruz.”

Genel olarak bu hamleye baktığımızda Carlos Tavares’in sözünden döndüğünü görüyoruz. Zira öncelerde CEO, Çinli otomobil üreticileriyle ilgili dert yakınıyordu. Stellantis ile birlikte Volkswagen de daha öncesinde yaptığı açıklamalarla Xpeng ile bir ortaklığa gittiğini duyurdu. Ayrıca Reuters tarafından paylaşılanlara göre Stellantis, Dongfeng Motor Group ile gerçekleştirdiği ortaklığı bitirmeyi ve Guangzhou Automobile Group ile ortak olan şirketini ise kapatmayı planlıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu