Stellantis Pro, 2026’ya kadar 3 farklı elektrikli pick-up tanıtacak!

Otomobil grubu Stellantis, ticari araçlar bölümünü tek bir çatı altında birleştiren Stellantis Pro markasını duyurarak geleceğe dair planlarını paylaşacak.

Şirket tarafından 23 Ekim’de düzenlenecek olan hafif ticari araç günü öncesinde yapılan açıklanmaya göre Citroen, Fiat, Opel, Peugeot, Ram ve Vauxhall markalarının hafif ticari alanında birleşmesiyle Stellantis Pro One isimli yeni bir marka karşımıza çıkacak. Bu marka, şirketlerin hafif ticari araçlarıyla ilgili işleri yönetecek.

Pazartesi gerçekleşecek etkinlikle birlikte şirket, 6 marka için de yeni bir minivan serisi duyuracak. Bu kapsamda Fiat Ducato, Ram ProMaster, Opel Movano, Vauxhall Movano, Peugeot Boxer, ve Citroen Jumper’ın yeni versiyonları karşımıza çıkacak. ProMaster tarafından tamamen elektrikli bir versiyon da bu yıl içerisinde tanıtılacak.

Şu anda marka önümüzdeki dönem içerisinde aralarında Ram 1500 REV ve hidrojenli bir pick-up modelinin de olduğu 4 farklı elektrik destekli pick-up modeli tanıtmayı planlıyor. Bu modeller, kademeli bir şekilde farklı pazarlarda bizlerin karşısına çıkacak. Ayrıca daha uzun menzile ve yeni nesil elektrikli aktarma organlarına sahip hafif ticari araçlar da Stellantis Pro One çatısı altında karşımıza çıkacak.

Şu anda Stellantis, hafif ticari araç olarak yaklaşık 1 yılda 1.6 milyon adet satış gerçekleştiriyor. Her ne kadar rakamlar iyi gözükse de şirket Ford Pro ile rekabet etmek için biraz daha çalışacak. Bu kapsamda 2024 yılında Citroen Berlingo, Fiat Doblo, Peugeot Partner, Opel Combo ve Vauxhall Combo modelleri yenilenecek ve ardından Opel Vivaro, Vauxhall Vivaro, Peugeot Expert ve Fiat Scudo modellerinin de yeni versiyonları karşımıza çıkacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu