Toyota’dan elektrikli pickup konsepti: Toyota EPU Pickup Concept!

Japon otomobil üreticisi Toyota, 2023 Japonya Mobilite Fuarı kapsamında tamamen elektrikli EPU Pickup konseptini tanıttı.

Şirket tarafından tanıtılan tamamen elektrikli pickup konseptine baktığımızda aracın oldukça seri üretime uygun bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz. Toyota tarafından açıklananlara göre EPU Pickup, 5.070 mm uzunluğa ve 3.350 mm aks mesafesine sahip. Bu boyutlarla araç, Ford Maverick gibi modellerle rekabet etmeyi planlıyor. Tasarıma baktığımızda modelin hem sade hem de köşeli hatlara sahip olduğunu görüyoruz. Aracın far grubu, stop grubu ve jantları oldukça şık gözüküyor.

Ancak dışarıdan baktığımızda Rivian R1T modelindekine benzer izler de karşımıza çıkıyor. İç mekana geçtiğimizde ise dikdörtgen şeklindeki direksiyon simidi yeni bir multimedya paneli karşımıza çıkıyor. Dijital gösterge paneli ve multimedya ekranı dışında araçta herhangi bir kumanda bölümü bulunmuyor.

Teknik tarafa gelirsek aracın güç ünitesiyle ilgili net bir bilgi bilmiyoruz. Ancak aktarılanlara göre aracın seri üretim versiyonu tamamen elektrikli olarak karşımıza çıkacak. Aslında Toyota, tamamen elektrikli pickup üretebilmek için uzun yıllardır çaba gösteriyor. Zira geçtiğimiz dönemde marka, Rivian R1T satın alarak elektrikli pickup modelleriyle ilgili çeşitli testler gerçekleştirdi. Bu sebeple Japon otomobil üreticisi Toyota, iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilen bir seri üretim elektrikli pickup modeliyle karşımıza çıkabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu