Uygun fiyatlı yeni Citroen e-C3, 17 Ekim’de tanıtılacak!

Fransız otomobil üreticisi Citroen tarafından yapılan paylaşımlara göre yeni e-C3, 17 Ekim’de bizlerin karşısına çıkacak.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre tamamen elektrikli olan model, 17 Ekim’de ilk çıkışını gerçekleştirecek ve ardından 2024 yılının başlarında 25.000 €’dan az bir fiyatla müşterilerle buluşacak. İlk olarak araca dair teaser görselleri Temmuz 2023’te Stellantis tarafından gerçekleştirilen finansal sonuçlar toplantısında ortaya çıkmıştı. Ardından markadan kısa bir süre içerisinde en net teaser görseli geldi.

Paylaşılan fotoğraflardan ilkine baktığımızda bizleri aracın ön tarafı karşılıyor. 2022 yılında tanıtılan Oli konseptindekine benzer bir far grubu net bir şekilde belli oluyor. Araç, silüetiyle birlikte Hindistan ve Güney Amerika’da satılan yeni C3’e benziyor. Yeni Citroen e-C3, şirketin yenilenen logosunu ilk kullanacak olan model olacak. Arka tarafa geçtiğimizde ise bizleri daha keskin hatlara sahip bir stop grubu karşılıyor. Üst bölümde yer alan spoiler ve siyah tavan çizgilerine bakılırsa araç 2 renkli bir şekilde satın alınabilecek.

Tamamen elektrikli e-C3, crossover bir formda bizlerin karşısına çıkacak. Önümüzdeki dönemde tanıtılacak olan Citroen C3 Aircross ile birlikte daha büyük bir SUV piyasaya sürülecek. Yeni modelin eCMP platformunun veya STLA Small mimarisinin revize edilmiş bir versiyonunun üzerine inşa edilmesini bekliyoruz. Araç, önümüzdeki dönemde tanıtılacak olan Fiat Panda ile altyapısını paylaşacak.

Fransız basınına göre yeni Citroen e-C3, tek elektrik motoruna sahip güç üniteleriyle karşımıza çıkacak. İlk olarak 82 beygir güç üretebilen bir ünite sunulacakken tepede 109 beygir güç üretebilecek bir ünite yer alacak. Araçta Svolt tarafından geliştirilen 40 veya 50 kWh’lik batarya yer alacak ve 300 km’den fazla menzil sunabilecek. 25.000 €’dan az bir başlangıç fiyatına sahip olan model, aylık 100 € karşılığında da kiralanabilecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu