VW, yoğun rekabete karşı ID.4 ve ID.5’i yeniden hazırladı!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen yeni menzile, güç seçeneklerine ve teknoloji güncellemelerine sahip ID.4 ve ID.5 modellerini duyurdu.

Şirket tarafından yapılan paylaşıma göre Avrupa pazarı için gerçekleştirilen yükseltmelerle birlikte tasarım konusunda herhangi bir değişikli yaşanmadı. Hem Volkswagen ID.4 hem de ID.5 dışarıdan birebir aynı gözüküyor. Teknik tarafa gelirsek araçların giriş versiyonlarında bulunan 58 kWh’lik bataryada bir değişiklik yaşanmazken DC şarj hızı 110 kW’dan 115 kW’ya çıkarıldı. Uzun menzilli arkadan itişli versiyonda yer alan 77 kWh’lik batarya geliştirildi ve şarj hızı 175 kW olarak belirtildi. Geliştirmelerle birlikte ID.4 Pro, WLTP verilerine göre 17 km fazla 550 km menzil sunabiliyor. ID.5 ise WLTP verilerine göre 11 km daha fazla 556 km menzil sunabiliyor.

Arkada yer alan motora gelirsek artık ünite 286 beygir güç ve 545 Nm tork üretebiliyor. Bu sayede araç, eskisine kıyasla 82 beygir güç ve 235 Nm tork daha fazla sunabiliyor Dört çeker olarak karşımıza çıkan ID.4 Pro 4Motion’da ise 21 beygirlik bir güç artışı karşımıza çıkıyor. Güncellemeyle birlikte ID.4 ve ID.5 Pro modelleri 180 km/s hıza kadar çıkabilecekler. Daha öncesinde araçlar maksimum 160 km/s hıza çıkabiliyorlardı. Ayrıca opsiyonel olarak alınabilen adaptif şase kontrolüyle birlikte daha iyi bir konfor ve dinamik sürüş keyfi sunulacak.

ID.4 ve ID.5 GTX tarafına da gelirsek orada da bizleri 41 beygir daha fazla güç üretebilen 340 beygirlik bir ünite karşılıyor. Ayrıca araçlar artık 0-100 km/s hızlanmasını 6.3 saniye yerine 5.4 saniyede tamamlayabiliyorlar. Bu versiyonlar da maksimum 180 km/s hıza çıkabiliyor. Teknoloji tarafında ise artık araçlar standart olarak 12.9 inçlik gelişmiş bir multimedya ekranına sahip olacaklar ve artırılmış gerçeklik destekli head-up display de araçlarda sunulacak. Ayrıca 480 Watt çıkışa ve 10 hoparlöre sahip Harman Kardon premium ses sistemi de satın alınabilecek.

Volkswagen ID.4 ve ID.5’in güncellenmiş versiyonların satışları şu anda Avrupa pazarındaki ülkeler için başladı. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu