X, reklamsız kullanım için yeni Premium abonelikler sunacak!

Sosyal medya platformu X, kullanıcılarının uygulamayı reklamsız bir şekilde kullanabilmeleri için yeni Premium abonelikler sunmayı planlıyor.

Araştırmacı Aaron tarafından paylaşılanlara göre X uygulamasının son kodlarında yeni Premium abonelikler ortaya çıktı. Basic, Standart ve Plus olarak adlandırılan seviyelere baktığımızda giriş seviyesinde Basic karşımıza çıkıyor. Basic versiyonunda aboneler reklam görmeye devam edecekler. Standart planda ise reklamların sayısı yarıya inecek. Plus planında ise reklamlar tamamen kaldırılacak.

Şu anda halihazırda marka, X Premium aboneliğini Twitter Blue’nun devamı olarak sunuyor. Web üzerinden aylık abonelik için 8 dolarlık bir ücret ödemeniz gerekirken komisyon sebebiyle Android ve IOS cihazlarda aylık abonelik için 11 dolar ödemeniz gerekiyor. Şimdilik X platformunun reklamsız Premium aboneliklerinde nasıl bir fiyat sunacağı bilinmiyor.

Şirketten gelen bu hamlenin zamanlaması bizler için oldukça önemli. Zira son zamanlarda Avrupa Birliği’nin kişiselleştirebilir reklamlarla ilgili yaptığı zorlama sebebiyle Meta da reklamsız abonelik sunmayı planlıyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkanlara göre sosyal medya devi Avrupa’daki kullanıcıları için aylık 17 dolarlık reklamsız bir paket sunacak. Bu sayede kullanıcılar, herhangi bir reklamla karşılaşmadan Facebook ve Instagram gibi Meta uygulamalarını kullanabilecekler.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce ilerleyen dönemlerde X ve Meta’dan farklı olarak diğer sosyal medya platformlarından da reklamsız aboneliklerle ilgili çeşitli adımlar gelecek mi? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu