Xiaomi, elektrikli modelini içten yanmalı motorlarla da sunacak!

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, piyasaya süreceği tamamen elektrikli modelini içten yanmalı motorlarla da satışa sunmayı planlıyor.

Pan Daily tarafından aktarılanlara göre Xiaomi, Modena modelini 1.5 litrelik atmosferik ve 1.5 litrelik turboşarjlı elektrik destekli içten yanmalı ünitelerle de sunacak. Bu sayede araç istenirse içten yanmalı olarak da alınabilecek. Daha öncesinde aktarılanlara göre elektrikli tarafında bizleri 2 farklı versiyon karşılayacak. İlk olarak 400 volt mimariye sahip ve BYD tarafından geliştirilen Blade bataryalara sahip bir versiyon karşımıza çıkacak. Amiral gemisi versiyonda ise CATL tarafından geliştirilen 101 kWh’lik Qilin bataryaları yer alacak ve araç 800 volt bir mimariye sahip olacak. Ayrıca isteyen kullanıcılar daha uzun menzilli seçenekleri de alabilecekler.

Xiaomi, tamamen elektrikli bir model üretmeyi ilk kez 2 yıl önce duyurdu ve ardından geliştirmelere başladı. Bu yılın başlarında aracın fotoğrafları internete sızdı. Yerel raporlara göre şirket, şu anda her hafta Beijing’de fabrikasında 50 prototipin üretimini gerçekleştiriyor. Xiaomi, Modena modelini Tesla Model 3 ve BYD Seal’a rakip olarak üretiyor. Aracın başlangıç fiyatının Çin’de yaklaşık 200.000 yuan (27.392 dolar) olması bekleniyor.

Şirketin CEO’su Lei Jun, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamalarda elektrikli otomobil sektöründe başarılı olabilmeleri için en çok satan 5 marka arasına girmeleri ve yıllık 10 milyondan fazla araç satmaları gerektiğini belirtti. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu