Yeni Citroen C3 Aircross, 7 koltuklu bir düzene sahip olacak!

Fransız otomobil üreticisi Citroen, önümüzdeki dönemde tanıtacağı yeni nesil C3 Aircross modelini 7 koltuklu bir şekilde piyasaya sürecek.

Şirket tarafından yeni e-C3’ün lansmanı gerçekleştirilirken paylaşılan teaser görsellerine göre B segmentinde yer alan C3 Aircross, yeni nesliyle birlikte 7 koltuklu bir oturma düzenine kavuşacak. Bu sayede araç, B segmentindeki diğer SUV modellerinden ayrışacak. Teaser görsellerine baktığımızda aracın e-C3 gibi kübik bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Yeni C formundaki far grubu ve detaylar “Oli” konseptini anımsatıyor.

Henüz arka tarafla ilgili bir görsel olmasa da o bölümde de e-C3 ile çeşitli benzerliklerin karşımıza çıkacağını düşünüyoruz. İç mekana gelirsek 2 + 3 + 2 olmak üzere 7 koltuklu bir düzen bizleri karşılayacak. Bu sayede araç, segmentindeki tek 7 koltuklu araç olarak Dacia Jogger’a alternatif olarak satın alınabilecek. Avrupa’da satışa sunulacak olan yeni nesil Citroen C3 Aircross, Mayıs 2023’te Güney Asya ve Güney Amerika için tanıtılan modelden farklı olacak.

Yeni nesille birklikte araç, yaklaşık 4.32 metre uzunluğunda olacak ve bir önceki nesline göre yaklaşık 170 mm uzayacak. Tamamen elektrikli ve içten yanmalı olarak piyasaya sürülmesi beklenen modelin e-C3 ve C3 gibi yeni tanılan “Smart Car Platform” üzerine inşa edilmesini bekliyoruz. eCMP / CMP platformunun bir türevi olan mimariye sahip olacak olan model, 2024 yılında tanıtılacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu