Yeni Xiaomi 14 serisi ve HyperOS, 26 Ekim’de tanıtılacak!

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, bu hafta düzenleyeceği etkinlikle birlikte yeni amiral gemisi modeli Xiaomi 14 serisini ve HyperOS arayüzünü tanıtacak.

Şirket tarafından yapılan ve Weibo’da ortaya çıkan bilgilere göre şirketin yeni nesil amiral gemisi modeli 26 Ekim’de düzenlenecek etkinlikle birlikte tanıtılacak. Etkinlikte Xiaomi 14 serisiyle birlikte uzun zamandır merakla beklenen şirketin yeni arayüzü HyperOS de gün yüzüne çıkacak. Şimdilik aktarılan bilgilere göre yeni Xiaomi 14 ve 14 Pro’da bizlerin karşısına Leica tarafından geliştirilen oldukça yetenekli lensler çıkacak. Bu sayede seri, oldukça kaliteli fotoğraflar çekebilecek.

Paylaşılan teaser görsellerinden yola çıkarak cihazın düz bir metal yüzeye ve büyük bir arka kamera çıkıntısına sahip olacağını görüyoruz. Büyük ihtimalle paylaşılan görsel Xiaomi 14 Pro modeline ait. Xiaomi henüz cihazların teknik bilgileriyle ilgili paylaşımlar yapmasa da iddialara göre Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi seride yer alacak. Standart modelde 90W kablolu, 50W kablosuz şarj hızı sunulacakken Pro modelinde 120W kablolu şarj hızı karşımıza çıkacak.

Normalde şirketin lansmanlarını Aralık ayında gerçekleştirdiğini düşündüğümüzde amiral gemisi serinin global lansmanının da diğer modellere kıyasla daha erken gerçekleştirileceğini söyleyebiliriz. 14 serisine ek olarak marka, uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve birçok farklı cihazda kullanıma sunacağı yeni arayüzü olan HyperOS’i de ilk kez 14 serisinde bizlerin karşısına çıkartacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu