Apple, daha uzun ömürlü bataryalar üzerinde çalışıyor!

Amerikan teknoloji devi Apple, mobil ürünleri için daha uzun kullanım ömrü sunan yeni nesil bataryalar geliştiriyor.

ET News ve 9to5Mac tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, halihazırda daha uzun bir pil ömrü sunan yeni nesil bataryalar üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyor. Her ne kadar bataryalar üzerinde birkaç yıldır çalışmalar sürdürülse de henüz geliştirilme aşamaları tamamlanmadı. Endüstride çalışan ve ismini vermek istemeyen kişiler tarafından belirtilenlere göre yeni nesil bataryalar 2025 yılı itibariyle şirketin mobil cihazlarında yer almaya başlayacak.

“Apple, anot ve katot malzemeleri gibi pili oluşturan malzemelerin geliştirilmesine doğrudan katılıyor. Mevcut olana kıyasla önemli ölçüde geliştirilmiş performansa sahip tamamen yeni bir pil geliştirmeyi hedefliyor.”

Aktarılanlara göre Apple, bataryadaki asıl değişikliği silikon ile birlikte yapmayı planlıyor. Şirket, grafit yerine silikon tercih ederek bataryaların hem şarj sürelerini kısaltmayı hem de kullanım ömürlerini artırmayı hedefliyor. Bu hamleyle birlikte fiziksel olarak bir büyüme gerçekleşebileceği sebebiyle Apple çeşitli araştırmalar gerçekleştiriyor.

Genel olarak baktığımızda mobil cihazlardaki batarya performansı oldukça önemli. Zira son dönemlerde telefonlarla ve mobil cihazlarla pek çok saatimizi geçiriyoruz ve kısa sürede bataryanın bitmesi pek çok kez sorunlara sebep olabiliyor. Bu sebeple gelişmiş bir bataryayla birlikte iPhone modellerine olan taleplerde çeşitli artışlar gerçekleşebilir. Her ne kadar net olarak bilmesek de belki iPhone 17’de ilk kez bu bataryaları görebiliriz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu