Apple, ekran gizliliği için yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor!

Amerikan teknoloji devi Apple, parlak ekranlarda daha iyi bir ekran gizliliği sunmak için yeni teknolojiler üzerinde çalışmalar sürdürüyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre Apple, ayarlanabilir görüş açısına sahip ekranlar için yeni bir patent aldı. Bu patente göre Apple, ekran gizliliği sağlayabilmek adına cihazlarda görüş açısı ayarlanabilen ekranlara yer vermek istiyor. Belirtilenlere göre şirket, Mac ve iPhone modellerinde elektrikle kontrol edilebilir bir filtre sunacak ve kullanıcılar cihaz üzerinden filtreyi kontrol ederek ne kadar polarize olup olmamasını ayarlayabilecek. Bu filtre, ekranın bir alt tabakasına yerleştirilerek ekranla entegre edilecek.

Patente belirtilenlere göre ekranın içerisinde kristal sıvıya sahip bir katman daha yer alacak. Kristal sıvı sayesinde renk filtresi işlemi yapılabilecek ve bazı renklerin sadece ekran kullanıcısıyla sınırlı olması sağlanacak. Her ne kadar bu durum ekranın tam olarak gizliliğinin sağlanamayacağını gösterse de gizli belgeler için çeşitli renkler kullanılarak başkalarının verileri görmesi engellenebilir.

Halihazırda bazı aksesuar üreticileri ekran gizliliği için ekranın üzerine koruyucu gibi yapıştırılabilen filtrelerin satışını gerçekleştiriyorlar. Apple‘ın bu hamlesiyle birlikte sektördeki başka üreticiler de bu tarz teknolojiler geliştirebilir ve bunu daha ileri bir seviyeye taşıyabilir. Özellikle son dönemde ekranların parlaklıkların oldukça artırılmasıyla birlikte cihazların ekranları pek çok kişi tarafından görüntülenmeye başladı.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu