BMW’den elektrikli yeni bir M modeli geliyor: iM3!

Alman otomobil üreticisi BMW, tamamen elektrikli bir spor otomobilinde karşımıza çıkacak olan “iM3” markası için patent başvurusunda bulundu.

Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi (EUIPO) ve Almanya “Deutsches Patent- und Markenamt” (DPMA) kayıtlarında yer alan bilgiye göre BMW, iM3 markası için patent başvurusunda bulundu. Şimdilik ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nde buna benzer bir başvuruda bulunulmasa da bu başvuru, markanın elektrikli iM3 modeli için çalışmalarını hızlandırdığını bizlere gösteriyor.

Şirketin bu tarz bir adım atarak elektrikli bir M modeli için patent başvurusunda bulunması pek şaşırtıcı değil. Zira Temmuz ayında BMW M başkanı Frank van Meel, yaptığı açıklamalarda bir sonraki nesil M3 ve M4’ün tamamen elektrikli olarak satışa sunulabileceğini söyledi. Buna ek olarak van Meel, açıklamalarında elektrikli modellerin daha iyi bir performans verisi de sunabileceğini söyledi. Ancak bataryaların yüksek hızlı sürüşlerin ardından oldukça az bir menzil sunması ve bataryaların ağırlığı sebebiyle istenilen sürüş karakterine sahip elektrikli M modelleri sunulamayabilir.

Büyük ihtimalle yeni BMW iM3, şirketin Neue Klasse platformu üzerine inşa edilecek ve mevcut BMW modellerinden farklı bir tasarıma sahip olacak. Her ne kadar iM3 için marka patenti şimdi alınsa da bazı raporlar aracın 2027 yılında içten yanmalı versiyonuyla birlikte satışa sunulabileceğini belirtiyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu