BMW, içten yanmalı motor üretimini durdurdu!

Alman otomobil üreticisi BMW, yapılan açıklamalarla birlikte Münih’teki ana fabrikasında artık içten yanmalı motorlar üretmeyeceğini duyurdu.

Şirket tarafından yapılan paylaşımlara göre bundan böyle BMW’nin ana fabrikasında içten yanmalı motorların üretimine son verilecek. Marka, üretimlere Avusturya’daki Steyr ve Birleşik Krallık’taki Hams Hall fabrikalarında devam edecek. Açıklamalara göre bu ay içerisinde fabrikadaki son 8 silindirli içten yanmalı motorun üretimi gerçekleştirildi. Bu durum, 60 yıldır motor üretimi gerçekleşen Münih tesisi ve şirket için oldukça önemli.

Planlara göre içten yanmalı motorların üretiminin sona ermesinin ardından fabrikada daha fazla elektrikli otomobiller üretilecek. Halihazırda BMW i4, Ekim 2021’den beri Münih fabrikasında üretiliyor. Önümüzdeki dönemde ise 2026 yılı itibariyle Neue Klasse platformu üzerine inşa edilecek modeller de üretimde yer alacak. BMW, fabrikayı elektrikli modellere hazırlayabilmek adına yaklaşık 400 milyon euroluk bir yatırım yapıyor.

Şu anda fabrikada çalışan ve içten yanmalı motor üretiminden sorumlu olan yaklaşık 1.200 BMW çalışanı şirketin başka lokasyonlarında ve farklı alanlarda çalışmalarına devam edecek. Son dönemlerde Alman otomobil üreticisi tarafından pek çok farklı tamamen elektrikli model tanıtıldığını düşündüğümüzde bu adım oldukça mantıklı. Zira şirket, önümüzdeki dönemde bataryalar ile ilgili de çeşitli yatırımlar yaparak elektrikli otomobil sektöründeki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu