Çinli BYD, 6 milyon adet elektrikli otomobil üretmeyi başardı!

Çinli otomobil üreticisi BYD, Çin’deki fabrikasında 6. milyonuncu elektrikli otomobilini ürettiğini duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre 24 Kasım itibariyle şirket, PHEV ve tamamen elektrikliler dahil olmak üzere 6. milyonuncu elektrikli otomobilini banttan indirdi. Şirket tarafından aktarılanlara göre 6. milyonuncu araç, 9 Kasım’da piyasaya sürülen Fang Cheng Bao (FCB) Bao 5 off-road SUV modeli oldu. Buna ek olarak şirketin 1 milyon adet elektrikli otomobili üretmesi son yapılan yatırımlarla birlikte 3 ay içerisinde gerçekleşti.

Şu anda Çinli otomobil üreticisinin Çin genelinde 9 farklı üretim tesisi bulunuyor ve fabrikalardan 58 farklı ülkeye araçların satışı gerçekleştiriliyor. BYD tarafından son yapılan paylaşımlara bakarsak şirketin ilk 1 milyon adet elektrikli aracını üretmesi 2008 yılında tanıtılan F3 DM’nin ardından 13 yıl sürdü. Ardından 2. milyonunun üretimi 12 ayda gerçekleşirken 3. milyonun üretimi sadece 6 ay içerisinde gerçekleşti. Ardından 9 ay içerisinde 2 milyon adet elektrikli otomobil üretilerek yeni bir rekor kırıldı. Son olarak da 3 ay içerisinde 1 milyon adet elektrikli araç üretilerek oldukça önemli bir başarıya imza atıldı.

Şu anda Çinli otomobil üreticisi BYD, Atto 3 modeliyle birlikte ülkemizde aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. 2024 yılında pek çok farklı modelin de satışa sunulmasıyla birlikte marka, ülkemizdeki pazar payını büyütmeyi amaçlıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu