Elektrikli Hyundai ve Kia modellerine olan talep artıyor!

Güney Koreli otomobil üreticilerden Hyundai ve Kia grubunun elektrikli modellerine olan talepler ABD’de artmaya devam ediyor.

Hyundai Global COO’su Jose Munoz ile Los Angeles Auto Show’da gerçekleştirilen röportajlara göre grup, elektrikli araçlara olan yatırımlarını hız kesmeden artıracak. Buna ek olarak Munoz, halihazırda Kia ve Hyundai markalarının elektrikli modelleri için talep sıkıntısı çekmediğini ancak üretimin talebin çok olması sebebiyle müşteri isteklerini tam olarak karşılayamadığını söyledi.

“Savannah (Georgia)’daki batarya tesisine yatırımlarımız devam ediyor. Bu yüzden gelecek yılın ekim ayına kadar hazır hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. (Yatırımlar) yolunda gitmiyor. Hızlandırılmışlar. İleriye doğru ilerliyoruz. Gördüklerime göre daha fazlasına ihtiyacımız var. Bugün daha fazla kapasitemiz olsaydı daha fazla elektrikli araç satabilirdik.”

Jose Munoz’a ek olarak Kia Amerika COO’su Steven Center da fuarda yaptığı açıklamalarda benzer bir şekilde talebin oldukça fazla olduğunu ve bunun daha da fazla artmasını beklediklerini söyledi.

“Dışarıdaki havaya rağmen hala organik olarak büyüyoruz, bir yavaşlama görmüyoruz. Ekonomide dedikleri gibi, her şey eşit olduğunda hacim olarak büyümeye devam edeceğiz ve büyümenin çoğunu elektrikli otomobil tarafı yapacak.”

Şu anda yayınlanan son verilere göre Hyundai ve Kia, ilk 9 ay içerisinde ABD’de yüzde 7.5’lik bir pazar payına ulaşarak Tesla’nın ardından en çok satan üretici olmayı başardı. Bu durum da her geçen gün grubun modellerine olan talebin arttığını bizlere gösteriyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu