Ferrari, 2026 yılına kadar üretilecek tüm araçlarını sattı!

İtalyan otomobil üreticisi Ferrari, 2026 yılına kadar üreteceği tüm otomobilleri bugün itibariyle sattığını duyurdu.

Ferrari CEO’su Benedetto Vigna tarafından 2023’ün 3. çeyrek raporlarının açıklanmasının ardından gerçekleştirilen konuşmaya göre marka, yüksek taleple birlikte 2025 yılının sonuna kadar üreteceği tüm otomobiller için sipariş aldı. Bu durum, günümüzde Ferrari almak istemeniz durumunda en erken aracınızı 2026 yılında teslim alabileceğiniz anlamına geliyor.

2023 yılı şirket için oldukça önemli bir yıl oldu. Aktarılanlarına göre Eylül ayında gerçekleştirilen 524 adetlik teslimatla birlikte senenin ilk 9 ayında teslim edilen araç sayısı 10.418’e yükseldi. Bu sayıya göre şirket, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 5.3 oranında artırmayı başardı. Ferrari, şimdilik bu sayılarda kalsa da Purosangue modelinin de tam anlamıyla üretime girmesiyle birlikte taleplerde daha fazla artış gerçekleşecek ve her yıl üretiminin yüzde 20’si SUV için ayırılacak.

2023’ün 3. çeyreği Ferrari tarihindeki elektrifikasyon süreciyle ilgili de oldukça önemliydi. Zira aktarılanlara göre 3. çeyrekte ilk kez hibrit satışları tamamen içten yanmalı modelleri geçti. Temmuz ve Eylül ayları arasındaki teslimatların yüzde 51.3’ünü (3.459 adet) elektrik destekli araçlar oluşturdu.

Tamamen elektrikli Ferrari tarafına gelirsek Vigna’nın açıklamalarına göre araç, 2025’in 4. çeyreğinde karşımızda olacak. CEO, ekibin çeşitli aşamalarla birlikte planlanan takvimin önünde olduğunu belirtti. Ferrari, Maranello’da yer alan sadece elektrik destekli ve tamamen elektrikli modeller üreteceği fabrikasını Haziran 2024 itibariyle devreye alacak.

2030 itibariyle şirket, yıllık satışlarının yüzde 40’ını hibrit, yüzde 40’ını tamamen elektrikli ve yüzde 20’sini sadece içten yanmalı modellerin oluşturacağını tahmin ediyor. Her ne kadar şimdilik içten yanmalı satışları çok düşecek gibi gözükse de sentetik yakıtlarla birlikte satışlar canlanabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu