Huawei, Changan ile beraber araç teknolojileri geliştirecek!

Çinli teknoloji devi Huawei, Çin devletine ait olan Changan Auto ile birlikte ileri seviye araç teknolojileri ve parçaları üretebilmek için yeni bir şirket kuracak.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre yeni marka, Huawei tarafından kurulacak ve Changan Auto’nun hissesi yüzde 40’ı geçmeyecek. Şirket; akıllı araç teknolojilerinin araştırılması, geliştirilmesi, üretilmesi, satılması ve servisiyle ilgili çalışmalar yürütecek. Ayrıca çeşitli parça çözümleri de sunacak. Bunlara ek olarak Huawei tarafından kurulacak olan yeni marka, akıllı sürüş çözümleri, akıllı kokpit teknolojileri, akıllı dijital araç platformu ve artırılmış gerçeklik desteğine sahip head-up display gibi teknolojileri de geliştirecek.

“Yeni şirket, akıllı otomobil teknolojisinde yenilikçiliği ve liderliği teşvik etmek ve otomotiv endüstrisinin refahını ve gelişimini desteklemek için ortaklarla birlikte çalışacak. İki taraf, hedef şirketin Çin merkezli otomotiv akıllı sistemleri ve bileşen çözümlerinde endüstri lideri olmasını ortaklaşa destekleyecek.”

Huawei ve Changan Auto ortaklığında kurulacak olan mevcut otomobil üreticilerine de yardım edecek ve onların daha teknolojik araçlar üretmelerine yardımcı olacak. Halihazırda Huawei, Seres ile birlikte Aito markası altında elektrikli otomobillerin üretimini gerçekleştiriyor. Buna ek olarak Chery ile birlikte kurduğu Luxeed markasıyla da çeşitli modelleri kullanıcılarla buluşturuyor.

Yeni şirketin aktif bir şekilde faaliyetlerine başlamasıyla birlikte Huawei’in elektrikli otomobil sektöründeki eli oldukça güçlenecek. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu