Hyundai, Amazon ile anlaştı: Online satış sistemine geçiyor!

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, önümüzdeki yıl itibariyle araçlarını Amazon üzerinden satmayı planlıyor.

Şirketin Başkanı ve CEO’su olan Jaehoon Chang, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda yaptığı açıklamada sistemle ilgili şunları söyledi: “Hyundai, Amazon’un ABD mağazasında tam uçtan uca işlemler için mevcut olan ilk otomotiv şirketidir ve bu, seçkin perakende ortaklarımızla birlikte müşteri yolculuğunu yükseltmenin yollarını zorlamaya devam ettiğimizin bir başka örneğidir.”

Yapılan paylaşıma göre ilk etapta Hyundai bayileri stoklarını Amazon uygulamasına bildirecekler ve bu sayede stok bilgisi oluşacak. Ardından kullanıcılar aramalar kısmından istedikleri modelleri aratabilecekler ve zevklerine göre araçlarını tasarlayabilecekler. Tasarımın ardından ortaya çıkan araç için finansal şartlar seçilecek ve teslimatlar gerçekleştirilecek. İsteyen kullanıcılar araçları bayilerden alabilecekken isteyenler için araçlar evlerine kadar teslim edilecek.

Bunun dışında Hyundai tarafından sistem ile ilgili net bir bilgi paylaşılmadı. Ancak bu anlaşma Amazon ile yapılan ilk anlaşma değil. Yapılan açıklamalara göre 2025 yılı itibariyle Hyundai araçlarının içerisinde Alexa yer alacak. Alexa sayesinde sesli kontrolle birlikte araç içerisinde pek çok farklı işlem gerçekleştirilebilecek. Buna ek olarak eviniz içerisindeki akıllı eşyaları da araç içerisinden kontrol edebileceksiniz.

İlk olarak Tesla’nın hiçbir bayi ağına sahip olmadan satış yapmasının ardından pek çok üretici de online satış sistemleri için adım atmaya başladı.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu