Mazda, Türkiye’den çekilme kararı aldı: İşte ayrıntıları!

Japon otomobil üreticisi Mazda, bugün yapılan açıklamalarla birlikte Türkiye’deki satışlarını durdurduğunu duyurdu.

Şirketin web sitesi üzerinden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Mazda Motor Türkiye, Türkiye’deki Mazda satış ağını belirsiz bir süre durdurma kararı almıştır. Türkiye’deki mevcut Mazda müşterilerine hizmetin devamını sağlamak amacıyla satış sonrası hizmetlerine ve yedek parça tedariğine devam edecektir.”

Genel olarak açıklamaya bakılırsa bundan itibaren yeni Mazda modelleri ülkemizde satışa sunulmayacak. Açıklanan rakamlara baktığımızda markanın geçtiğimiz yıl ve bu yılın ilk 10 ayında toplamda 400 adetin altında satış gerçekleştirdiğini görüyoruz. Ayrıca yaşanan e-Call sıkıntıları sebebiyle uzun dönemdir yeni modeller sık bir şekilde ülkemize getirilmiyordu. Buna ek olarak markanın motor hacmi konusunda da vergi dilimi engellerine takılması sebebiyle modellerin fiyatları da bazı durumlar rakiplerine göre oldukça yüksekti.

Her ne kadar şirket satış tarafında ülkemizden çekilse de servis ağı konusunda mevcut araç sahiplerine yardım edecek ve şirketin Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul da görevine devam edecek. Genel olarak Mazda’nın son yıllarda ülkemizde pek de tercih edilmediğini söyleyebiliriz. Özellikle ülkemizde satışa sunulan modellerin diğer rakiplerine göre teknolojik anlamda zayıf kalması müşterilerin diğer modellere yönelmesine sebep oluyordu.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce ilerleyen günlerde marka, tekrardan ülkemizdeki satış faaliyetlerine başlar mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu