Nissan, Qashqai ve Juke’un elektrikli versiyonlarını üretecek!

Şirket, üretimi İngiltere'deki fabrikasında gerçekleştirecek.

Japon otomobil üreticisi Nissan, Cuma günü Sunderland, İngiltere’de yer alan fabrikasında Qashqai ve Juke modellerinin elektrikli versiyonlarını üreteceğini açıklayacak.

Automotive News Europe tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, 24 Kasım günü yapacağı açıklamayla birlikte İngiltere’deki fabrikasında elektrikli Qashqai ve Juke modellerinin üretileceğini belirtecek. Bu proje için marka, milyonlarca poundluk bir harcama gerçekleştirecek ve Birleşik Krallık hükümeti şirkete çeşitli destekler sağlayacak. Financial Times tarafından bildirilenlere göre proje için yapılacak olan harcama 1 milyar £’un üzerinde olacak.

Şu anda Nissan, fabrikasında Qashqai ve Juke modellerinin içten yanmalı versiyonlarının ve tamamen elektrikli Leaf modelinin üretimini gerçekleştiriyor. Marka tarafından geçtiğimiz Eylül ayında yapılan açıklamada Avrupa’da tanıtılacak olan yeni modellerin artık tamamen elektrikli olacağı ve 2030 itibariyle bölgede sadece elektrikli modellerin satılacağı belirtildi.

Nissan, İngiltere’deki fabrikası için Çinli batarya partneri Envision AESC ile 2021 yılında 1 milyar £ değerinde bir yatırım gerçekleştirerek tesisin elektrikli araçların üretimi için daha uygun hale getirilmesini sağlamıştı. Son dönemlerde Avrupa’da pek çok farklı Çinli otomobil üreticisinin büyük bir pazar payı elde ederek geleneksel markalarla rekabet etmeye başlamasının ardından pek çok otomobil üreticisi elektrikli araçlarla ilgili yatırımlarını artırmaya başladı.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce tamamen elektrikli Nissan Qashqai ve Juke, iyi bir satış başarısına ulaşır mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu