Polestar 5, kamuflajsız haliyle ortaya çıktı!

Elektrikli otomobil üreticisi Polestar, uzun zamandır merakla beklenen Polestar 5 modelini kamuflajsız bir şekilde gösterdi.

Şirket tarafından Los Angeles’ta düzenlenen Polestar Day etkinliği kapsamında marka, bugüne kadar tanıttığı tüm modelleri sergiledi. Etkinlik kapsamında Polestar 2, Polestar 3, Polestar 4 ve konsept olarak tanıtılan Polestar 6 modellerine yer verildi. Bunlara ek olarak daha öncesinde kamuflajlı olarak gördüğümüz Polestar 5 de tüm gerçekliğiyle karşımıza çıktı.

Volvo’nun alt markası olan şirket, ilk olarak Şubat 2020’de aracı Precept konsepti olarak tanıttı. Ardından aradan geçen yaklaşık 3 yılın ardından marka, modeli Goodwood Hız Festivali kapsamında bu yıl kamuflajlı bir şekilde karşımıza çıkardı. Son yapılan etkinlikle birlikte de aracı ilk kez kamuflajsız olarak görmüş olduk. Genel olarak Porsche Taycan rakibine baktığımızda aracın oldukça sportif ve aerodinamik gözüktüğünü söyleyebiliriz. Polestar 4’teki gibi herhangi bir arka cama sahip olmayan araç, tasarımıyla dikkat çekmeyi başarıyor.

Şirket tarafından aktarılanlara göre Çin’de üretilecek olan model, StoreDot tarafından geliştirilen ultra hızlı şarj (XFC) teknolojisine sahip olacak ve 160 km menzili sadece 5 dakikalık şarj ile sunabilecek. İlk olarak bu teknolojiye sahip olan prototipler 2024 yılında denenecek ve 2025 yılındaki çıkışa kadar hazır edilmeye çalışılacak. Ancak hazır olmaması durumunda ilerleyen dönemlerdeki üretimlerde bu teknolojiye yer verilecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu