Renault, Ampere ile uygun fiyatlı elektrikli otomobiller satacak!

Fransız otomobil üreticisi Renault, yeni kurulan Ampere markası için önümüzdeki dönemlerdeki planlarını paylaştı.

Şirket tarafından yapılan paylaşımlara göre yeni kurulan Ampere markası 2031 yılına kadar 7 farklı tamamen elektrikli model piyasaya sürecek ve içlerinde 20.000 doların altında satılacak olan araçlar da olacak. Markanın tamamen elektrikli modelleri Avrupa kıtasında üretilecek ve 100 km’de sadece 10 kWh’lik bir tüketim verisi sunacak.

Her ne kadar şimdilik Renault uygun fiyatlı elektrikli araçların nerede üretileceğini açıklamasa da iddialara göre modeller şirketin Slovenya fabrikasında üretilecek. Aktarılanlara göre Megane E-Tech ve Scenic E-Tech modelleri de Ampere’nin ürün gamı arasında yer alacak. Önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan Renault 5, 2025 yılında tanıtılacak olan Renault 4 de ürün gamında bulunacak. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda ilerleyen dönemlerde içten yanmalı modellerle elektrikli modellerin fiyatlandırılmalarının benzer olacağı da belirtildi.

Ampere, şu anda 2025 yılında 300.000 elektrikli otomobil satmayı hedefliyor. Renault tarafından aktarılanlara göre şirket, mevcut modellerle Avrupa’nın 2022 yılındaki en büyük 3. elektrikli araç satıcısı olmayı başardı. Önümüzdeki dönemde şirketin modellerinin sayısında yaşanacak artışlarla birlikte satışlarda da oldukça büyük artışlar yaşanacak ve şirket listedeki yerini daha da yükseltmeye çalışacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Renault’un Ampere markası ilerleyen dönemde başarılı olabilecek mi? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu