Renault’dan uygun fiyatlı yeni elektrikli: Twingo!

Fransız otomobil üreticisi Renault, 2026 yılında satışa sunulacak olan tamamen elektrikli Twingo prototipini tanıttı.

Şirket tarafından tanıtımı gerçekleştirilen modele baktığımızda aracın yapısı gereği mevcut Twingo’dan oldukça farklı olduğunu söyleyebiliriz. Birinci nesil Twingo’ya göndermelerde bulunan araç, oldukça modern bir yüzle bizlerin karşısına çıkıyor. Ön bölümde yer alan göz formundaki far grubu, köşeli tasarım ve jantlar aracı oldukça şık gösteriyor. Arka bölümde de öndekine benzer bir tasarıma sahip olan stop grubuyla araç, piyasayadaki pek çok farklı modelden ayrışmayı başarıyor.

Şimdilik marka, aracın teknik detaylarıyla ilgili net bir bilgi paylaşmadı. Ancak aktarılanlara göre model, 1 kWh’lik tüketimle 10 km yol katedebilecek. Bu sayede araç, en verimli elektrikli araçlar arasında yerini alacak. Arkadan itişli bir şekilde satışa sunulacak olan model, Renault 5 ve Renault 4 gibi AmpR Small mimarisi üzerine inşa edilecek ve üretiminden Ampere markası sorumlu olacak. Renault tarafından belirtilenlere göre Twingo, 20.000 €’nun altında bir fiyat etiketine sahip olacak ve rakipleriyle rahatlıkla rekabet edebilecek.

Özellikle son dönemlerde Çinli otomobil üreticilerinin uygun fiyatlı elektrikli otomobilleri piyasaya sürmesiyle birlikte Avrupalı üreticilerin araçları oldukça geride kalmaya başladı. Bunun önüne geçmek isteyen şirketler de Renault gibi çeşitli uygun fiyatlı modeller tanıtarak Çinli üreticilerle rekabet etmeyi amaçlıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu