Stellantis ve CATL, batarya modülleri için anlaşmaya vardı!

Otomotiv grubu Stellantis, Çinli batarya üreticisi CATL ile Avrupa’da üretilecek olan elektrikli otomobillerin batarya modülleri için anlaşmaya vardı.

Yapılan açıklamalara göre Stellantis ve CATL, Avrupa’da grup tarafından üretilecek elektrikli araçların lityum iyon fosfat (LFP) batarya hücreleri ve modülleri için uzlaşı belgesi imzaladı. Stellantis, uzlaşı sonrasında yaptığı açıklamada bu anlaşmaya birlikte daha dayanıklı ve uygun fiyatlı elektrikli araçların üretilebileceğini söyledi. Şu anda şirket, önümüzdeki dönemde Fransa, İtalya ve Almanya olmak üzere 3 farklı bölgede batarya fabrikası açmayı planlıyor. Grup, tesislerde nikel manganez kobalt (NMC) bataryalarını da üreterek pek çok farklı çeşit batarya üretmeyi hedefliyor.

Şirketin CEO’su Carlos Tavares, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “LFP pil kimyasına ilişkin CATL ile imzaladığımız uzlaşı belgesi, Avrupa orta sınıfının hareket özgürlüğünü korumaya yönelik uzun vadeli stratejimizin bir başka bileşenidir. CATL bu sektörde endüstri lideridir ve beraber ikonik araç markalarımızla birlikte müşterilerimize yenilikçi ve erişilebilir pil teknolojisi sunacağız ve 2038 yılına kadar net karbon sıfır hedefimize ulaşmamıza katkıda bulunacağız.”

Şu anda elektrikli otomobil sektöründe LFP bataryaların sayısı giderek artış gösteriyor. Örneğin Tesla, Model 3 ve Model Y’de CATL tarafından geliştirilen LFP bataryalar sunuyor. Buna ek olarak Xpeng, Nio ve MG gibi şirketler de çeşitli modellerinde LFP bataryalarla karşımıza çıkıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu