Tesla Cybertruck müşterilerine satış yasağı: 50 bin dolar ceza gelebilir!

Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, önümüzdeki günlerde teslimatlarına başlayacağı Cybertruck modelinin ikinci kere satılmasına izin vermeyecek.

Tesla’nın web sitesinde güncellenen “ABD Motorlu Araçlar Sipariş Anlaşması ve Şartları” bildirisi kapsamında sadece Cybertruck modeline özgü olarak araç sahipleri pickuplarını teslim aldıktan sonra 1 yıl içerisinde herhangi bir şekilde araçlarını başka kişilere satamayacaklar. Dökümanda şu şekilde bir bilgi yer alıyor:

“Yalnızca Tesla Cybertruck İçin: Cybertruck’ın ilk olarak sınırlı sayıda piyasaya sürüleceğini anlıyor ve kabul ediyorsunuz. Aracınızın teslim tarihini takip eden ilk yıl içerisinde aracı satmayacağınızı veya başka bir şekilde satmaya teşebbüs etmeyeceğinizi kabul edersiniz.

Yukarıda belirtilenlere bakılmaksızın, öngörülemeyen herhangi bir nedenden dolayı aracı teslim tarihinden sonraki ilk yıl içinde satmak zorunda kalırsanız ve Tesla, gerekçenizin satıcı olmama politikasına bir istisna gerektirdiğini kabul ederse, Tesla’ya yazılı olarak bildirimde bulunmayı ve Tesla’ya makul bir süre vermeyi kabul edersiniz. Aracı, tamamen kendi takdirine bağlı olarak ve Nihai Fiyat Tablonuzda belirtilen satın alma fiyatından sürüş, makul aşınma ve yıpranma ve Aracın Tesla’nın Kullanılmış Araç Kozmetik ve Mekanik Standartlarına göre onarılması maliyeti düşülerek 0.25 ABD Doları/mil üzerinden satın alınır.

Tesla‘nın aracınızı satın almayı reddetmesi durumunda, aracınızı yalnızca Tesla’nın yazılı onayını aldıktan sonra üçüncü bir tarafa satabilirsiniz. Bu hükmü ihlal etmeniz veya Tesla’nın bu hükmü ihlal etmek üzere olduğunuza dair makul kanaate sahip olması durumunda Tesla’nın, Araç mülkiyetinin devrini önlemek için ihtiyati tedbir talebinde bulunabileceğini veya sizden 50.000 ABD Doları tutarında nakdi tazminat veya satışa – devir karşılığında alınan değeri talep edebileceğini kabul edersiniz. Tesla ayrıca size gelecekteki herhangi bir aracı satmayı da reddedebilir.”

Genel olarak açıklamaya bakarsak ancak zorunlu durumlarda Tesla aracınızı sizden satın alabilecek. Onun dışında herhangi bir kişiye aracınızı veremeyeceksiniz. Özellikle aracın ilk üretimi sınırlı olacağı için ilk örnekler oldukça büyük bir karla satışa sunulabilir. Marka da bunu önlemek adına bu şekilde bir adım attı.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu