Tesla, tarihinde ilk kez reklam filmi yayınladı!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, YouTube uygulaması üzerinden resmi olarak reklam vermeye başladı.

Şirket tarafından YouTube üzerinden verilen reklama baktığımızda araçların güvenlik özelliklerinin ön plana çıkarıldığını görüyoruz. Tesla, videoda Model 3’ün çarpışma testlerine yer vererek aracın güvenli olduğunu vurguluyor. Bugüne kadar Tesla, pek çok farklı otomobil üreticisi gibi klasik reklam kampanyalar yürütmedi ve reklam yapmadan teknolojisiyle birlikte öne çıkmaya çalıştı.

Tesla’nın ilk etapta YouTube tarafından reklam vermesi oldukça mantıklı çünkü 2023 yılında uygulamanın aylık 2.7 milyardan fazla aktif kullanıcısı vardı. Bu durum, internete erişimi olan kişilerden yaklaşık yüzde 52’sinin her ay YouTube uygulamasını giriş yaptığını bizlere gösteriyor.

Tesla’nın son dönemde reklam vermeye başlamasının sebepleri arasında artan rekabet de yer alıyor. Özellikle son yıllarda pek çok farklı marka elektrikli modeller üretmeye başladı. Buna ek olarak Çinli otomobil üreticileri de yavaş yavaş uygun fiyatlı modellerle bazı bölgelerde Tesla’yı geçmeyi başardı. Amerikan elektrikli otomobil üreticisi de mevcut pazar payını kaybetmeden daha fazla müşteriye ulaşabilmek için reklamlar yayınlıyor.

Tesla’ya ek olarak diğer üreticiler de çeşitli reklam politikaları izleyerek pazar paylarını artırmayı hedefliyor. Zira birçok farklı uzun dönemdir piyasada olan otomobil üreticileri elektrifikasyon süreciyle birlikte çeşitli sıkıntılarla uğraşıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Tesla, ilerleyen günlerde daha fazla reklam verecek mi? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu