Türkiye’nin yeni yerli elektriklisi: Amperino C-100

Bursa’da geliştirilen Türkiye’nin ikinci yerli otomobil modeli Amperino C-100, Tüyap Go Green Bursa Fuarı kapsamında tanıtıldı.

Amperino tarafından lansmanı gerçekleştirilen C-100 modeline dikkatlice baktığımızda aracın oldukça sportif bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Köşeli hatlara sahip olan modelde yer alan LED far ve stop grubu, çeşitli hava kanalları ve çift renk seçeneği aracın dikkat çekiciliğini artırıyor. İç mekana geçtiğimizde rakiplerinden alışık olmadığımız 1 + 2 şeklindeki bir oturma düzeni bizleri karşılıyor. Ortada konumlanan direksiyon simidinin tam arkasında Amperino’ya ait olan bir yazılımla çalışan 12.3 inç boyutundaki bir dijital gösterge paneli yer alıyor.

Teknik tarafa gelirsek modelde sınıfının en büyüğü olan 17.2 kWh’lik bir batarya paketi yer alıyor. 57 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruna sahip olan model, 0-90 km/s hızlanmasını sadece 6.8 saniyede tamamlayabiliyor ve maksimum 90 km/s hıza çıkabiliyor. L7 sınıfında yer alan model, 180 km menzil sunabiliyor. Yaklaşık 645 kg ağırlığa sahip olan model; 3.159 mm uzunluğa, 1.500 mm genişliğe ve 1.430 mm yüksekliğe sahip.

Amperino tarafından paylaşılan son bilgilere göre 2024 yılında şirket tarafından çeşitli testler gerçekleştirilecek ve ilk test araçlarının üretim yapılacak. Ardından 2025 yılında ise aracın ön seri üretime geçmesi ve ilk teslimatların gerçekleştirilmesi planlanıyor. Henüz tanıtıma 2 yıl gibi uzun bir zaman olması sebebiyle aracın fiyatı net olarak bilinmiyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Bu alemde kral inegöllüler
Bu alemde kral inegöllüler
6 ay önce

Bir araç üretmek çok büyük bir uğraş emek para istiyor artı önünüze çıkacak bir sürü farklı sorunu aşmak bütün bunları yaparak bu otomobili ortaya koyan bütün ekibi canı gönülden kutluyorum.

Başa dön tuşu