Volkswagen CEO’su: “Artık rekabetçi değiliz!”

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, son dönemde yaşanan krizlerle birlikte eskisi gibi pazarda hakimiyet kuramıyor.

Şirketin CEO’su Thomas Schafer, yaptığı açıklamada Volkswagen’in eskisi gibi pazarda söz sahibi olamadığını ve rekabetçi bir üretici olarak faaliyet göstermediğini belirtti. “Önceden var olan birçok yapımız, sürecimiz ve yüksek maliyetlerimiz nedeniyle artık Volkswagen markası olarak rekabetçi değiliz.”

Yapılan paylaşımlara göre Schafer, bu sözü Wolfsburg’da düzenlenen şirketin insan kaynaklarından sorumlu yönetim kurulu üyesi Gunnar Kilian’ın tasarrufların bir kısmının kısmi veya erken emeklilikle sağlanacağını söylediği personel toplantısında yapıldığı iddia edildi. Özellikle son dönemlerde yaşanan pandemiyle birlikte Volkswagen Grubu’nun tedarik zincirinde ciddi oranda bozulmalar yaşandı. Buna ek olarak Stellantis, Toyota ve Renault gibi üreticilerin rekabetçi fiyatlarla pek çok farklı model piyasaya sürmesinin ardından Volkswagen oldukça geride kaldı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında şirket, yaptığı açıklamayla birlikte maliyetlerini 10 milyar euro kısmayı planlıyor. Markanın bu tarz bir adım atmasının sebepleri arasında elektrifikasyon süreci yer alıyor. Zira şu anda marka, yeni nesil elektrikli otomobil platformları üretmek ve SSP platformunu piyasaya sürmek istiyor. SSP platformunun aktif olarak kullanılmasıyla birlikte 9. nesil tamamen elektrikli Golf’ün de aralarında olacağı pek çok farklı model piyasaya sürülecek. Buna ek olarak MEB platformunun geliştirilmiş bir türünün de uygun fiyatlı modeller için geliştirilmesi planlanıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu