X’in başı dertte: Pek çok şirket reklam vermeyi durdu!

Elon Musk’ın İsrail – Filistan Savaşı’yla ilgili yaptığı açıklamalarının ardından X platformuna reklam veren 100’den fazla şirket kampanyalarını durdurma kararı aldı.

Son dönemde Elon Musk tarafından İsrail – Filistin Savaşı’nda yaşanan sıkıntılar ile ilgili yapılan paylaşımlar ardından dünyanın önde gelen şirketlerinden Apple, Discovery, Disney, IBM, Lionsgate, Paramount, Sony ve Warner Brothers gibi şirketler X platformunda reklam vermeyi durdurdu. Bu hamlenin ardından pek çok farklı yayıncı da bu eyleme destek vererek X’teki faaliyetlerini askıya aldı.

İlk etapta zararın yaklaşık 11 milyon dolar olduğu belirtilse de New York Times tarafından ortaya konan bir rapora göre reklam faaliyetlerine yaşanan duraksama nedeniyle X platformu yaklaşık 75 milyon dolarlık bir zarara uğradı.

Daha öncesinde Twitter tarafından yapılan çeşitli hamleler sebebiyle bazı şirketler reklam faaliyetlerini durdurarak platformun zor günler geçirmesine sebep olmuştu. Son zamanlarda Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından uygulama oldukça farklı günler yaşamaya başladı. Her ne kadar pek çok farklı özellikle ücretli hale gelse de uygulamanın kullanıcı sayısında belirgin oranlarda artış yaşandı. Buna ek olarak reklam geliri paylaşımı sistemiyle birlikte içerik üreticilerinin de para kazanması sağlandı. Birçok şirketin reklam faaliyetlerini durdurulmasının ardından X platformunun hangi sıkıntılarla baş başa kalacağını bizlere zaman gösterecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu