Yeni Dacia Duster, elektrik destekli güç üniteleriyle tanıtıldı!

Romanyalı otomobil üreticisi Dacia, uzun zamandır merakla beklenen 3. nesil Duster modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

İlk olarak tasarımdan başlarsak aracın şirketin geçtiğimiz dönemde tanıttığı Bigster konseptinden izler taşıdığını görüyoruz. Ön bölümde yer alan yeni Dacia logosu ve Y şeklindeki far grubuyla birlikte model, oldukça sportif gözüküyor. Eski nesline kıyasla daha keskin hatlara sahip olan araç dışarından daha ilgi çekici ve premium duruyor. Arka tarafa geçtiğimizde profile kadar uzanan Y formundaki stoplar dikkat çekiyor. Buna ek olarak arkada herhangi bir Dacia logosu yer almıyor.

İç mekana geçtiğimizde de bizleri yeni bir tasarım karşılıyor. Yeni bir forma sahip olan direksiyon simidinin arkasında 7.1 inç boyutunda bir dijital gösterge paneli ve sürücüye doğru dönük olan 10.1 boyutundaki bir multimedya ekranı yer alıyor. Y formuna sahip olan havalandırma girişleriyle birlikte alt bölümde çeşitli düğmeler karşımızı çıkıyor. Manuel versiyonda eski vites topuzuna yer verilirken otomatik modelde oldukça şık bir vites seçicisi yer alıyor. Aracın içinde yer alan 6 hoparlörlü ses sistemi ve Apple CarPlay / Android Auto desteği de dikkat çeken ayrıntılar olarak gözümüze çarpıyor.

Teknik tarafa gelirsek araç, 4.34 metre uzunluğa, 1.81 metre genişliğe ve 1.66 metre yüksekliğe sahip olacak. Bu durum, aracın bir önceki nesline kıyasla 14 cm uzadığı anlamına geliyor. CMF-B platformu üzerine inşa edilmesi sebebiyle araç, eskisine kıyasla daha iyi bir sürüş deneyimi sunabiliyor ve elektrik destekli ünitelerle de satın alınabiliyor.

Güç üniteleri tarafına gelirsek en güçlü olarak Hybrid 140 versiyonu karşımıza çıkıyor. Kendiliğinden şarj olan ve 1.2 kWh’lik bataryayla gelen ünite, 1.6 litrelik 4 silindirli bir motorla çift elektrik motorunun kombine edilmesi sonucu toplamda 140 beygir güç üretebiliyor. Bu üniteye alternatif olarak TCe 130 seçeneği sunuluyor. 1.2 litrelik 3 silindirli motorla 48 V hafif hibrit motorunun kombine edilmesi sonucu ortaya çıkan ünite, 0.9 kWh’lik bir bataryaya sahip olacak ve 130 beygir güç üretebilecek. Üniteyle birlikte 6 ileri manuel şanzıman sunulacak.

Buna ek olarak yeni Dacia Duster, 1.0 litrelik TCe 100 ünitesiyle de sunulacak. Hem benzin hem de LPG ile çalışan ünite, 1.300 km’ye kadar menzil sunabilecek. Essential, Expression, Journey ve Extreme donanım seçeneklerine sahip olacak olan yeni Dacia Duster, çeşitli sürüş destek sistemlerini sunacak ve 20.000 €’nun altından başlayan bir fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Ayrıca modelin üretimi Bursa’daki fabrikada gerçekleşecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu