Yeni Honda Prelude, şirketin en sportif modeli olmayacak!

Japon otomobil üreticisi Honda, Japonya Mobilite Fuarı’nda tanıtılan Prelude konseptinin seri üretim versiyonunun markanın en sportif modeli olmayacağını açıkladı.

Honda’nın mühendislik müdürü Tomoyuki Yamagami tarafından CarsGuide ile paylaşılan bilgilere göre Japonya Mobilite Fuarı kapsamında tanıtılan Prelude konseptinin seri üretim versiyonu marka tarafından geliştiriyor. Yamagami, aracın şu anda geliştirilme aşamasında olduğunu ve 2020’lerin ortalarında tanıtmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca buna ek olarak şirketin mühendislik müdürü aracın global bir model olacağını ve hem sağdan hem de soldan direksiyonlu bir şekilde üretileceğini söyledi.

Gerçekleştirilen söyleşinin devamında Yamagami araca dair ayrıntılara fazla girmedi ancak markanın en sportif ve pist odaklı modelinin Prelude olmayacağını açıkladı. “Bu, pistlere atılacak en sportif ve en hızlı otomobilimiz olmayacak.”

  • Honda Prelude, yıllar sonra elektrikli olarak tekrardan karşımızda!
  • Honda Prelude, yıllar sonra elektrikli olarak tekrardan karşımızda!
  • Honda Prelude, yıllar sonra elektrikli olarak tekrardan karşımızda!

Açıklamaların devamında yeni Prelude modelinin Honda’nın gelecekte piyasaya süreceği tamamen elektrikli modellerin bir ön izlemesi olacağını söyledi. Yamagami tarafından paylaşılanlara göre araç, 4 koltuğa sahip olacak ve 2 sıra koltuklarla karşımıza çıkacak.

Honda tarafından bugüne kadar paylaşılanlara göre bu tarz bir modelin karşımıza çıkmasının sebepleri arasından Acura Integra’nın Honda Civic Type R gibi tanıtılması yer alıyor. Önümüzdeki dönemlerde markanın sportif modellerinden olan NSX, tamamen elektrikli bir üçüncü nesille karşımıza çıkacak ve marka tarafından tanıtılan Electric Vision konseptini temel alacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu