Yeni iPhone SE 4, tasarım olarak iPhone 14’e benzeyecek!

Amerikan teknoloji devi Apple, uygun fiyatlı iPhone SE 4 modelini iPhone 14’ü baz alarak üretecek.

MacRumors tarafından aktarılan son bilgilere göre Apple, en son geçtiğimiz yılın Mart ayında tanıtılan iPhone SE 3’ün ardından yeni bir SE modeli daha geliştiriyor. D59 kod adına sahip olan iPhone SE 4, aktarılanlara göre iPhone 14’ün modifiye edilmiş bir gövdesi üzerine üretilecek ve 6.1 inçlik ekranıyla iPhone 14 ile aynı boyutlara sahip olacak. İki cihaz arasındaki ana fark arka kamerada karşımıza çıkacak. Çünkü uygun fiyatlı modelde sadece 1 adet lense yer verilecek.

Bu sebeple şirket, gövde için yeni bir arka palet üretimi gerçekleştirecek. MacRumors tarafından paylaşılanlara göre Apple, uygun fiyatlı modelinde iPhone 15 serisinde yer alan 48 MP’lik ana kameraya yer vermeyi planlıyor. Her ne kadar bu durum kulağa garip gelse de şirket, daha öncesinde SE modellerinde hep amiral gemisi modellerinin kameralarına yer veriyordu.

Kamera tarafından yapılacak hafifletmeler ve daha az kompleks olan yapı sebebiyle model, iPhone 14’e kıyasla 6 gram daha hafif olarak 165 gram bir ağırlığa sahip olacak. Ayrıca eski seride olduğu gibi Touch ID teknolojisi yerine Face ID teknolojisine sahip olacak ve USB-C portuyla karşımıza çıkacak. Bu iddialara ek olarak markanın “Aksiyon Düğmesi”ne de bu modelde yer vereceği konuşuluyor. Zira son dönemde aktarılanlara göre iPhone 16 serisindeki tüm cihazlarda Aksiyon Düğmesi’ne yer verileceğinden dolayı bu tarz bir hamle yapılacak.

Şimdilik tam olarak yeni modelin tanıtım tarihi belli olmasa da aktarılanlara göre iPhone 16 serisinin tanıtımının ardından 2025 yılında bizlerin karşısına çıkacak. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu