YouTube, reklam engelleyici kullananların görüntü kalitesini düşürecek!

Sosyal medya platformu YouTube, reklam engelleyici kullanarak uygulamaya giriş yapan kişilere daha düşük bir görüntü kalitesi sunacak.

Y Combinator ve bazı Reddit postlarında paylaşılan bilgilere göre YouTube, herhangi tarayıcıdan girdikleri önemsiz olarak Google’ın reklam engelleyici sistemi sebebiyle daha düşük kaliteli görüntüler sunuyor. Bu hamlelerle birlikte sosyal medya platformu reklamların izlenmemesinin önüne geçmek ve içerik üreticilerin daha rahat bir şekilde reklamlar üzerinden gelir elde edebilmesini amaçlıyor.

Bu yıl başlarında YouTube, ilk kez reklam engelleyici eklentilere, uygulamalara ve çeşitli sistemlere karşı savaş açtığını duyurmuştu. Bu kapsamda şirket, pek çok farklı yerden reklam engelleyiciler sayesinde platforma erişen kişilere çeşitli kısıtlamalar getirerek bunun önüne geçmeye başladı.

Ardından son dönemlerde paylaşılanlara göre özellikle Firefox ve Edge tarayıcıları üzerinden platforma erişen kişilerde çeşitli sıkıntılar yaşanmaya başladı. Reddit’te yapılan paylaşımlara göre videolar yüklenirken 5 saniye boyunca boş ekran kullanıcıların karşısına çıkıyordu ve işlemler oldukça yavaş bir şekilde ilerliyordu. Bunun sebebi olarak yazımızın giriş bölümünde bahsettiğimiz gibi Google’ın reklam engelleyici sistemi karşımıza çıkıyor.

YouTube tarafından yapılan bu hamleler bir yandan da kullanıcıları Premium abonelik almaya yönlendiriyor. Zira şu anda platform, Premium abonelerine özel olarak pek çok farklı özellik sunuyor ve herhangi bir reklam platformda karşınıza çıkmıyor. Ülkemizde YouTube Premium aboneliği aylık 57.99 ₺’lik bir fiyatla satın alınabiliyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu