Apple, yeni CarPlay sisteminin render görsellerini paylaştı!

Amerikan teknoloji devi Apple, aracın tüm ekranlarını kaplayan yeni CarPlay sisteminin render görsellerini yayınladı.

Şirket tarafından 2022 yılında duyurulan yeni Apple CarPlay sisteminin görselleri Porsche ve Aston Martin modelleri üzerinden paylaşıldı. Genel olarak paylaşılan fotoğrafa baktığımızda yeni sistemle birlikte Apple’ın araçta bulunan yolcu ekranını, dijital gösterge panelini ve multimedya ekranını artık tamamen yönetebildiğini görüyoruz. Aracın modlarının seçiminden koltuk ısıtmaya kadar pek çok farklı işlem CarPlay arayüzü üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Buna ek olarak Apple, geçtiğimiz dönemde Uluslararası Geliştiriciler Konferans’ında yaptığı açıklamalarda CarPlay’in artık aracın hız, batarya ve gaz gibi göstergelerine erişim sağlayabileceğini ve verileri direkt olarak araçtan alabileceğini söyledi.

Bu sistemle birlikte iPhone kullanıcılarının araçlarında da Apple deneyimi yaşaması sağlanacak. Pek çok farklı kişisel bilginin aracın ekranlarına aktarılması ve kişiselleştirme seçeneklerinin çok olması sebebiyle araçlar eskisine kıyasla çok daha teknolojik olacaklar. Marka, araç ilgili verilerin güvenliğini sağlayacaklarının sözünü verdi.

Halihazırda CarPlay ile birlikte yeni Cayenne kullanıcıların araçlarının çeşitli özelliklerini kontrol edebiliyorlar. Örneğin klima ayarlarına ve ambiyans aydınlatması seçeneklerine sistem üzerinden müdahale edilebiliyor. Ayrıca Siri ile birlikte çeşitli fonksiyonlar da yerine getirtilebiliyor.

Şimdilik sistemle ilgili fotoğraflar paylaşılsa da sistemin ne zaman tüm Porsche kullanıcılar için aktif olacağı belli değil. Aston Martin tarafında ise şirket, 2024’te tanıtacağı yeni yazılımının CarPlay sistemi ile uyumlu olacağını belirtti.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu