Apple’dan ekran altı Face ID kamerası geliyor!

Amerikan teknoloji devi Apple, önümüzdeki dönemde iPhone modellerinde ekran altı Face ID kamerası sunmayı planlıyor.

TheElec tarafından aktarılan son bilgilere göre şirket, 2026 yılından sonra ekran altı Face ID kamerasını cihazlarında sunacak. Bu da bizlere ekran altı kamera sisteminin iPhone 19 serisinden önce karşımıza çıkmayacağı anlamına geliyor. Tedarik zincirinden elde edinilenlere göre halihazırda LG, ekranlar için çalışmalara başladı. Daha öncesinde şirketin çeşitli ekran üreticileriyle bu teknolojiyle ilgili görüştüğünü ancak pek memnun olmadığı da belirtildi.

Her ne kadar Face ID kamerası ekranın altına alınacak olsa da kalite konusunda yaşanacak sıkıntılardan dolayı ilk etapta normal selfie kamerası ekranın altında yer almayacak. Şu anda karşımıza çıkan iPhone 15 serisinde Face ID kamerası ve selfie kamerası gibi pek çok farklı parça Dynamic Island içerisinde yer alıyor. Şirketin geçmişte aldığı patentlere göre ekran altı kameralar için teknoloji yeterli olsa da kalite ve seri üretim gibi sebeplerden dolayı mevcut serilerde tercih edilmiyor.

Eğer dedikleri gibi iPhone 19 serisinde Face ID kamerası ekran altında yer alırsa Dynamic Island tasarımı yerine delik şeklindeki bir tasarım karşımıza çıkacak. Özellikle şirketin uzun zamandır herhangi bir boşluğa sahip olmayan tamamen düz ekranlı bir iPhone piyasaya sürmeyi düşündüğümüzde bu adımlarla birlikte markanın hedeflerine ulaşabileceğini söyleyebiliriz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu