Elektrikli Renault 5, paylaşılan patent görsellerinde ortaya çıktı!

Renault tarafından önümüzdeki yıl tanıtılacak olan tamamen elektrikli Renault 5 modelinin seri üretim versiyonu patent görsellerinde ortaya çıktı.

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) tarafından paylaşılan son görsellerle birlikte Fransız otomobil üreticisi Renault’un 26 Şubat’ta global lansmanını gerçekleştireceği uygun fiyatlı elektrikli Renault 5 modelinin nihai hali karşımıza çıktı. Genel olarak araca baktığımızda şirketin 2021’de tanıttığı konsept otomobiline oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Araçta şirketin eski modellerindeki tasarım diliyle yeni tasarım dili harmanlanıyor.

Ön bölüme baktığımızda bizleri A formundaki LED far grubu karşılıyor. Elektrikli olması sebebiyle araçta standart bir ızgara yer almıyor ve alt tarafta oldukça farklı bir tasarıma sahip olan kare şeklindeki gündüz LED’leri karşımıza çıkıyor. Elektrikli Renault 5’in kaputunun üzerinde şarjı görebileceğiniz ufak bir ekran da yer alıyor.

Yan bölüme geldiğimizde 4 kapılı hatchback modelin arka kapı kollarının C sütununa yerleştirildiğini görüyoruz. Arkada ortadan ikiye siyah bir çizgiyle birleştirilen ve dik bir şekilde konumlandırılan stop grubu yer alıyor.

Teknik tarafa gelirsek araç, yaklaşık 3.92 metre uzunluğunda olacak. Şirketin CMF-BEV mimarisi üzerinde inşa edilecek olan model; Renault Clio, Captur ve Dacia’nın diğer modelleriyle parçalarını paylaşacak. Güç tarafına gelirsek raporlara göre tek motorlu olarak karşımıza çıkacak olan elektrikli Renault 5, versiyonuna göre 120 ile 150 beygir arasında güç sunacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu