Hyundai N, uygun fiyatlı bir elektrikli hatchback üretmek istiyor!

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, tamamen elektrikli ve uygun fiyatlı bir performanslı N hatchback piyasaya sürmeyi hedefliyor.

AutoExpress tarafından Hyundai Araştırma Geliştirme Müdürü Albert Biermann ile yapılan son röportaja göre Hyundai N, son dönemde çıtayı oldukça yukarıya taşıdıklarını ancak diğer kullanıcıları da memnun edebilmek adına uygun fiyatlı tamamen elektrikli bir model üretmeleri gerektiğini belirtti. “Küçük elektrikli bir N otomobili yapmalıyız. Aksi takdirde müşterilerimizi karanlıkta bırakıyoruz. Daha küçük ve daha uygun fiyatlı bir şeyle gelmek zorundayız.”

Konuşmasının devamında Biermann, uygun fiyatlı elektrikli N modelinin oldukça verimli ve 800 volt bir mimariye sahip olması gerektiğini söyledi: “Eğer bir N modeliyse 15 ya da 20 dakikalığına bile olsa pistte gitmek istersiniz. Eğer 400 volta giderseniz akımı ikiye katlarsınız ve ısı dağılımının dört katına ihtiyacınız olur. Bu verimlilik kötü. Eğer Elantra tarzı bir otomobil düşünüyorsanız 400 volt uygun değil.”

Şu anda Global Modular Platform mimarisi kapsamında üretilen en küçük modeller olarak Ioniq 5 ve 6 bizlerin karşısına çıkıyor. Bu da kısa bir süre içerisinde küçük bir modelin tanıtılamayacağı anlamına geliyor. Ancak markanın 2025 yılında çıkarmayı planladığı Integrated Modular Architecture (IMA) platformu ile elektrikli N modeli gerçeğe dönüşebilir.

Biermann şimdilik şirketin net bir karar vermediğini ancak yapmak için oldukça heyecanlı olduklarını bazı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu