Hyundai, Rusya fabrikasını yaklaşık 100 dolara satıyor!

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, Rusya fabrikasını sadece 10.000 rubleye (111 dolar) satacağını duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre tesis, Rus firması olan Art-Finance tarafından satın alınacak ve marka, iki yıl içerisinde aynı fiyata tesisi geri satın alabilecek. Karar, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında onaylandı ve Rus hükümeti de satış için gerekli izinleri verdi. Güney Koreli üretici bu satışla birlikte 287 milyar won (219.19 milyon dolar) zarar edeceğini ve anlaşmanın 28 Aralık’a kadar imzalanacağını belirtti.

Hyundai, Rusya – Ukrayna savaşının patlak vermesinin ardından St. Petersburg’da bulunan fabrikasındaki üretimi durdurdu. Normalde şirket, tesiste her yıl 200.000 adet aracın üretimini gerçekleştiriyordu. Tesiste Hyundai Solaris, Hyundai Creta, Kia Rio ve Kia Rio X-Line modellerinin üretimine yer veriliyordu.

The Korea Times tarafından son aktarılanlara göre marka, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 2.892 adet araç satışı gerçekleştirirken bu yıl sadece 6 adet araç satışı gerçekleştirdi. Normalde Hyundai ve Kia Rusya’da birlikte yaklaşık 400.000 adet araç satışı gerçekleştiriyordu ve pazarın yüzde 22.5’ini ellerinde bulunduruyorlardı.

Rusya – Ukrayna savaşının patlak vermesinin ardından Hyundai’den önce Nissan gibi pek çok farklı otomobil üreticisi ülkedeki fabrikalarını satarak Rusya’da çekildi. Önümüzdeki dönemde savaşın bitirilmesiyle birlikte üreticiler tekrardan Rusya’daki faaliyetlerine başlayabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu