iPhone 16, daha gelişmiş bir mikrofon sistemine sahip olacak!

Amerikan teknoloji devi Apple, önümüzdeki yıl tanıtacağı iPhone 16 serisinde daha gelişmiş bir mikrofon sistemi sunacak.

Ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan son bilgilere göre şirket, 2024 yılının sonbahar mevsiminde tanıtılacak olan iPhone 16 serisinde daha gelişmiş bir mikrofon sistemine yer verecek. Bu sayede yeni modellerde dikte konuşmalarımızı daha rahat anlayabilecek ve sesli asistan olan Siri ile iletişimimiz daha iyi olacak.

Kuo tarafından belirtilenlere göre yeni mikrofonlar çok daha gelişmiş bir sinyal gürültü oranına sahip olacak. Bu sayede dikte algoritmaları, giriş ses sinyalleri daha az parazite sahip olacağı için daha iyi bir performans sergileyecek. Ayrıca yeni mikrofonlar suya karşı dayanıklılık konusunda da daha iyi olacak.

Her ne kadar yeni mikrofonların Siri ve dikte tarafında oldukça etkili olacağını söylesek de aramalar açısında da daha iyi bir ses deneyimi bizlere sunulacak. Ayrıca dışarıda yapılan çekimlerde bazen gürültünün fazla olması sebebiyle mikrofonlardan kaliteli ses kayıtları alınamıyor. Ancak yeni mikrofonlarla birlikte daha kaliteli kayıtlar da alınabilecek. Yeni mikrofonlar AAC ve Goertek şirketleri tarafından üretilecek.

Şimdilik cihazların tanıtımlarına aylar olduğundan dolayı bu bilgiler iddialardan ibaret olsa da Kuo, daha öncesinde iPhone 15 serisi ve diğer modellerle ilgili yaptığı tahminlerde oldukça başarılı çıktı.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Apple‘ın mikrofonları değiştirmesine gerek var mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu